Het grote avontuur rondom ons eerste koophuis

Het grote avontuur rondom ons eerste koophuis


Op 1 april 2016, nee het was geen grap, tekende wij het koopcontract van onze woning en nog diezelfde dag ging de sloophamer door het huis. Het huis stond al ruim twee jaar te koop, er waren tig kijkers geweest en niemand was zo gek om het te kopen. Behalve wij dan. Het is een jaren ’70 huis en dat kon je zien ook. Al die jaren was er weinig tot geen onderhoud gepleegd, het huis was in alle opzichten gedateerd en zou volledig gerenoveerd moeten worden. Wij gingen het avontuur aan. In deze blog vertel ik je daar alles over! Lees je gezellig mee?

Opzoek naar een koophuis

Toen ik in 2016 opnieuw zwanger raakte van ons derde kind, groeide wij ons huurhuisje uit en waren we opzoek naar een koophuis. Het liefst in Muiden, echter staan daar niet veel huizen te koop en zeker niet in onze prijsklasse. Dit huis viel binnen ons budget en gelukkig konden we een bouwdepot mee financieren. Tevens kom ik uit een hele handige familie, die ons met alle liefde wilden helpen. Mijn vader en broer zijn beide timmerman, mijn neefje is stukadoor en we hebben veel handige vrienden. Met zijn allen (inclusief hoogzwangere ik) hebben we van dit huis een thuis weten te maken.

De verbouwing

We zijn begonnen met de benedenverdieping en eerste verdieping, deze hebben we helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. Tijdens het slopen kwamen we van alles tegen, van steentrips en voorzetwandjes tot wel 4 verschillende lagen vloer: laminaat, twee lagen tegels, vloerverwarming en daaronder nog eens een parketvloer.  We vielen van de ene in de andere verbazing. Zoals ook de badkamer, die zag er namelijk in eerste instantie prima uit, tot dat we lekkageplekken op het plafond aantroffen en mijn broer opmerkte dat er verschillende tegeltjes los zaten. Daar ging ons budget voor een gietvloer, die zo hoog op ons verlanglijstje stond.

Keuzes maken

Tijdens een verbouwing moet je aan van alles denken, zo ook waar de stopcontacten en lichtpunten moeten komen, waar de tv komt te hangen en dergelijke aansluitingen. Het is een hele uitdaging en daarom maakte ik via Floorplanner.com een plattegrond van ons huis, althans van de begane grond om een beetje inzicht krijgen. Via deze site konden wij beginnen met het indelen van de ruimte en schuiven met meubels op schaal. Nadat we het eens waren over de indeling konden we knopen gaan doorhakken. De elektricien kon beginnen met het in-frezen en de loodgieter kon aan de slag met leidingen verleggen.

We kozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming, eigenlijk vanwege de gietvloer die door onze neus werd geboord en waardoor we nu laminaat hebben. De binnendeuren en kozijnen zijn vervangen, de muren en het plafond hebben we laten stuken. Het toilet is naar de berging verplaatst en de keuken, badkamer en slaapkamers zijn volledig gerenoveerd. Tevens hebben we afgelopen jaar onze raamkozijnen, de voordeur en al het houtwerk vervangen voor kunststof met HR++ glas, want ja, zoals als ik al schreef was er al die jaren weinig tot aan geen onderhoud gepleegd en dus ook de kozijnen waren rot en voorzien van enkel glas. Als laatst hebben we op de tweede verdieping aan de voor- en achterzijde dakkapellen laten plaatsen en zijn nu bezig met het renoveren van de zolder.

Nog lang niet klaar

Zoals je leest hebben we al een heleboel verbouwd, echter staat er nog genoeg op onze to do list. Namelijk:

  • het trappenhuis;
  • een uitbouw;
  • de achtertuin;
  • het balkon; en
  • de berging.

Daarover later meer, hoop ik. Desondanks hebben we nu al droompaleis. We kijken elke dag vol trots rond naar het resultaat van ons harde werken. De komende tijd zal ik meer blogs gaan schrijven over het renovatieproces van de verschillende ruimtes in ons huis.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

3 gedachten over “Het grote avontuur rondom ons eerste koophuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s