Betonlook op de muur

Betonlook op de muur


Een betonnen muur geeft een robuuste, industriële en speelse uitstraling. Dit was de look die ik wilde creëren op twee muren van de slaapkamer van mijn oudste dochter. Na veel research heb ik gekozen voor de MuurDécor Beton Effect van Alabastine. Dit is een stevige pasta met een fijne korrel. Deze verf is te koop in drie betonkleuren: modern, authentiek en industrieel beton. Ik koos voor de kleur modern beton, de lichtste variant. Echter was ik na de eerste laag niet helemaal tevreden. De structuur was goed, maar de kleur vond ik te egaal en te licht. Ik experimenteerde totdat ik het effect creëerde dat ik voor ogen had. Hoe dat ging lees je in mijn blog.

Wat heb je nodig?
  • Afplaktape
  • MuurDécor Beton Effect van Alabastine, kleur: modern beton
  • Muurglad Roller & Strijker van Alabastine
  • Zwarte krijtverf (of andere donkere verf)
  • Een natte spons

Eventueel:

  • Muurvuller
  • Plamuurmes
  • Voorstrijk
  • Blokkwast
Voorwerk

Allereerst heb ik alle gaten gedicht met een muurvuller en de muren voorgestreken. Voorstijk hoeft echter alleen gebruikt te worden bij zuigende ondergronden. 

Dit voorkomt dat de verf onregelmatig op de muren terechtkomt waardoor je kleurverschil en aanzetten zou kunnen zien. Tevens zou zonder het gebruik van voorstrijk de verf of het pleisterwerk kunnen gaan afbladderen omdat dit niet goed hecht op poederende ondergronden. Het is dus een goede voorbereiding op een verdere behandeling van de muur.

Aan de slag

Ik ging aan de slag met de MuurDécor Beton Effect van Alabastine, in de kleur modern beton. Dit is een stevige pasta met een fijne korrel voor een echte betonlook. Ik werkte van links naar rechts, in verticale banen van ongeveer 1 meter breed. 

Breng het product rechtstreeks uit de emmer aan op de muur met de roller. Wees niet te zuinig en doe voldoende pasta op de roller. Rol in verticale banen, verdeel de pasta met een horizontale beweging en eindig met een verticale rolbeweging voor een gelijkmatig resultaat. 

Zorg ervoor dat de pasta per baan binnen 30 minuten wordt gladgestreken met de strijker. De pasta droogt snel op, dus wellicht is het handig om dit project met zijn tweeën te doen. Strijk eerst het onderste deel van de muur van beneden naar boven tot halverwege en vervolgens het gehele oppervlak van boven naar beneden in verticale banen glad. 

Voor een speels effect maakte ik, nadat het de pasta strak op de muur zat, halve manen met de strijker. Let op: houdt de strijker altijd onder een kleine hoek met het handvat zo dicht mogelijk langs de muur. Het is belangrijk om te beginnen vanaf de boven- onder- of zijkant zodat je geen aanzetten te zien krijgt.

Nadat de eerste laag op de muur zat, was ik nog niet helemaal tevreden. Het betoneffect was er wel, de structuur was goed, maar de kleur vond ik te egaal en te licht. Ik mengde een deel van de pasta met zwarte krijtverf die ik nog in mijn kast had staan, totdat ik de gewenste tint had. Ongeveer twee tinten donkerder dan dat de pasta was. Dit kan echter ook met een andere donkerdere verf. 

De gemengde pasta bracht ik aan met een grote natte spons. Ik koos ervoor om wederom met halve manen te werken. Dit kan je echter naar eigen inzicht invullen. Hoe kleiner de halve manen, hoe drukker het eindresultaat oogt. En hoe groter de halve manen, hoe rustiger het eindresultaat oogt. Ik ging aan de slag met grote halve manen.

Eindresultaat 

Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. De betonlook die ik op de twee muren wilde creëren is naar mijn inzicht goed gelukt. De muren hebben een robuuste, industriële en speelse uitstraling gekregen. Tezamen met de kledingkast in een betongrijze kleur en het bureau met roze elementen aan de muur komt de betonlook goed tot zijn recht.

Wil je ook aan de slag met deze verftechniek en heb je nog specifieke vragen die niet ter spraken zijn gekomen in mijn blog? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Het eindresultaat showen op Instagram? Vergeet zwartwitgroen dan zeker niet te taggen. Wie weet deel ik jouw foto in mijn story of op mijn feed.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

6 gedachten over “Betonlook op de muur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s