Aan de slag met de Chalk Paint van Annie Sloan

Aan de slag met de Chalk Paint van Annie Sloan


Samen met mijn kinderen ging ik aan de slag met de Chalk Paint (kalkverf) van Annie Sloan. De Chalk Paint is watergedragen, hierdoor hangt er geen terpentinelucht in huis en is de verf vrij van giftige stoffen. Wist je dat je met de Chalk Paint diverse ondergronden kunt verven zoals meubels, vloeren, muren, maar ook stof, glas en leer? Daarnaast hoef je deze meubels ook niet van tevoren te schuren en in de grondverf te zetten, alleen even schoonmaken is genoeg.

Van Annie Sloan ontving ik een DIY pakket, deze bestond uit: 

 • Chalk Paint in de kleuren Provence en Amsterdam Green
 • 2 Flat Brushes Small
 • Stencil Tallulah
 • Stencil roller Small
 • Clear Chalk Paint Wax
 • Sanding Pads
 • Frosta kruk
Aan de slag

De Frosta kruk werd door mijn kinderen en onder supervisie van mama in elkaar gezet. Ze vonden het super leuk om mee te  helpen, mede doordat de verf watergedragen is en vrij van giftige stoffen. Onze kinderen zien ons regelmatig klussen, echter gebeurd dat vaak met zwaarder geschut, waardoor ze helaas niet mee mogen en kunnen helpen.

Zoals ik al schreef, hoef je de meubels die je verft met de Chalk Paint van Annie Sloan niet te schuren, gevoelsmatig deden wij dat toch. Dit kwam uiteindelijk goed van pas bij  de verftechniek die ik wilden toepassen. Nu kon de kruk ‘geSloand’ worden. De kleurencombinatie die ik koos was: Provence en Amsterdam Green. De basiskleur van de kruk is Amsterdam Green geworden.

Verschillende verftechnieken

Met de Chalk Paint van Annie Sloan kan je verschillende decoratieve verftechnieken toepassen, een aantal van deze technieken zijn:

 • Eenvoudige vintage look
 • Ombre effect, natuurlijke overloop
 • Distressen met twee kleuren
 • De rustiek, gebladderde look
 • Gladde moderne afwerking

Bij het zitgedeelte heb ik de gladde moderne afwerking toegepast. Zo hebben we het oppervlak eerst licht opgeschuurd, de verf met water aangelengd en hebben mijn kinderen en ik de verf met een kwast glad en regelmatig in dezelfde richting de nerven van het hout aangebracht.

Voor de poten ben ik aan de slag gegaan met het ombre effect. Het is de kunst om twee kleuren natuurlijk te laten overlopen. De bovenkant van de poten verfde ik in de kleur Amsterdam Green en de onderkant in de kleur Provence. Ik mengde de kleuren waar ze elkaar ontmoeten zodat er een middentoon en subtiele overgang ontstond.

Sjabloneren met het stencil

In het DIY pakket zat het stencil “tallulah” en een stencil roller. Ik koos ervoor om het zitvlak van de kruk volledig te sjabloneren met het stencil en deze uit te weiden naar de poten met het ombre effect. Het sjabloon bracht ik aan met de stencil roller en Chalk Paint in de kleur Provence waardoor deze mooi overloopt. Door het sjabloneren krijgt de kruk een speelse uitstraling.

Let op: gebruik niet teveel verf op de roller, anders heb je kans dat de verf onder het stencil doorloopt. 

Wax: last but not least

Als aanvulling op de Chalk Paint is het belangrijk om het eindresultaat af te werken met de Clear Chalk Paint Wax. Doe je dat niet, zal het meubel al snel beschadigen, helaas spreek ik uit ervaring. De wax is makkelijk aan te brengen, deze wrijf je in als een handcrème en de overtollige wax verwijder je met een schone katoenen doek.

Mijn ervaring met de verf van Annie Sloan

Ik vind de Chalk Paint van Annie Sloan erg fijn om mee te verven. Het maakt een DIY project makkelijker omdat je het meubel niet van tevoren hoeft te schuren en in de grondverf hoeft te zetten. Je kan er veel verschillende verftechnieken op toepassen. Daarnaast vind ik het fijn dat de verf watergedragen is en nagenoeg geurloos. Echter is de verf is wel erg kwetsbaar, maar door de wax te gebruiken creëer je een beschermingslaag.

Workshop ‘decoratieve verftechnieken’

Wil je ook aan de slag? In het najaar organiseren Annie Sloan en Ariadne at Home workshops waarbij een klein meubel kan worden ‘geSloand’. Tijdens de workshop ‘decoratieve verftechnieken’ ontdek je de vele mogelijkheden van Annie Sloan’s Chalk Paint en maak je kennis met verschillende verftechnieken. Net als ik, ga je aan de slag met een klein meubel. Lijkt het je leuk om deze workshop te volgen? Klik dan hier om je aan te melden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Annie Sloan.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Een gedachte over “Aan de slag met de Chalk Paint van Annie Sloan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s