Safari Resort Beekse Bergen: een unieke ervaring

Safari Resort Beekse Bergen: een unieke ervaring


Slapen tussen de wilde dieren? Dat kan ook gewoon in Nederland, namelijk in het Safari Resort Beekse Bergen. Begin oktober verbleven wij hier twee nachten. Het was een unieke ervaring, zowel voor de kinderen als voor onszelf. We sliepen in een prachtige Lodge in Afrikaanse stijl. We genoten volop van ons eigen gezin, de natuur en de dieren om ons heen. Tevens gingen we op auto-, boot- en bus safari in het Safaripark Beekse Bergen.

De voorpret

Wij wilden er graag een paar nachtjes tussen uit met de kinderen en gingen opzoek naar een plek waar het leuk was voor de kinderen en voor onszelf. Nadat ik op de website van de Beekse Bergen terecht kwam werd ik gelijk super enthousiast. Alles zag er perfect uit, dit was precies wat ik voor ogen had. Een luxe accommodatie, veel natuur, entertainment voor de kinderen, speeltuinen en toegang tot diverse parken waaronder ook het Safaripark Beekse Bergen zelf. Gelukkig werd mijn partner ook gelijk enthousiast bij het zien van de website en we besloten te boeken. Alhoewel het redelijk aan de prijs is, heeft dat ons niet weerhouden, je krijgt er immers veel voor terug. Twee weken voordat wij werden verwacht ontvingen wij een introductiemap met een rangers guide voor de kinderen, de attractiepassen, plattegronden en informatie over het park.

Eerste indruk van de lodge

In één woord WAUW. Maar jij wilt er vast meer over lezen? Het was waanzinnig en misschien nog wel mooier dan op de foto’s. We kwamen binnen en het eerste wat je ziet is een super tof fotobehang van een Afrikaans gezin van het plafond tot aan de grond. Links hingen drie ranger hoedjes voor de kinderen aan de kapstok. De lodge heeft een mooie grijze gietvloer met vloerverwarming. De zwarte deuren zaten allemaal dicht, het was elke keer weer een verrassing wat er achter zat. De eerste deur die wij opende was het woon- kook- en eetgedeelte, een prachtig Afrikaans interieur met veel warme houten en natuurlijke elementen. Veel ramen en openslaande deuren die je leiden naar een waanzinnig terras met uitzicht op de giraffen, zebra’s, struisvogels en nog veel meer wilde dieren. Je snapt best dat mijn hartje vol met liefde voor interieur en natuur hier sneller van ging kloppen.

De lodge is voorzien van drie slaapkamers. Een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en twee nachtkastjes en een ingebouwde kast. De bedden konden eventueel nog tegen elkaar aangeschoven worden. Voor ons hadden ze in deze kamer een campingbedje neergezet aangezien de jongste onder de drie is. Een slaapkamer met een hoekstapelbed en een kast met planken. De masterbedroom heeft een ruim tweepersoonsbed met een topdekmatras. Aan beide zijden hangen twee wandrekken waar je kleding in kan opbergen. Daarnaast heeft de masterbedroom een kleine badkamer en suite, met een regendouche en wastafel met een mooie waskom en spiegel. Wij vonden de bedden heerlijk liggen, de matrassen zijn niet te hard, maar ook zeker niet te zacht.

De grote badkamer is voorzien van een regendouche, ligbad, tweepersoons privé sauna, toilet en een dubbele wastafel met mooie waskommen en grote spiegel. Het is ruim en je kan makkelijk met een groot gezin je kont keren. Naast de badkamer heeft de lodge nog een apart toilet. Direct naast de voordeur is een berging waarin een stofzuiger, bezem en stoffer en blik staat. De keuken is voorzien van een koelkast, combi-magnetron, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker, pannen, bestek en super mooi servies. Er stond een servicepakketje klaar met vaatwasblokjes, een spons en vaatdoeken. Tevens is er gratis wifi aanwezig in de lodge.

Enkele minpuntjes: het ontbrak aan planten in de lodge, er zaten nog vingerafdrukken en vlekken op de zwarte deuren en de gordijnen in het woongedeelte waren smoezelig.

Een top serivice

Tijdens het eerste rondje door de lodge bleek dat het rolgordijn op de slaapkamer met het hoekstapelbed kapot was en de sauna gaf een error-melding. Tevens waren wij onze introductiemap vergeten waarin ook de attractiepassen zaten. Dit melden wij bij de guest service in Karibu Town en werd binnen no-time geregeld. We kregen een nieuwe introductiemap en atractiepassen. Er werd iemand naar onze lodge gestuurd om alles te repareren en hebben hier niks van gemerkt. Toen wij terugkwamen in onze lodge stond er een kaartje op de eettafel waarop stond wat er was gebeurt en door wie. Als je niet wilt dat iemand in je lodge is om iets te repareren zonder dat je erbij bent kan je dat natuurlijk ook aangeven, ons maakte dit niet zoveel uit.

Facaliteiten in Karibu Town

Karibu Town wordt ookwel het bruisende centrum van het Safari Resort genoemd. Het ziet er wederom prachtig uit en het lijkt alsof je een andere wereld binnenkomt. Aan de linkerkant zit de guest service en een kleine supermarkt, handig als je het een en ander bent vergeten mee te nemen. Aan de rechterkant bij binnenkomst zit het zwembad Maji Springs. Het zwembad is super goed ingericht op de allerkleinste en ziet er echt uit als een paradijsje.

Als je iets doorloopt kom je bij de bowlingbaan in Pamoja Lounge, hiervoor moet je extra betalen EUR 17,50 voor een uur. Aansluitend zit het restaurant Moto, in het midden heb je een grote haard waarbij je lekker kan eten en, of koffie drinken. Tegenover het restaurant zit het ranger basecamp, een leuke indoor speeltuin voor de kinderen. Zowel leuke attributen voor de kleinere kinderen als voor de iets grotere kinderen. Nu ben je aan het einde van het overdekte Karibu Town centrum.

Aan de achterkant kan je ook naar buiten, hier is een groot terras met uitzicht op de savanne. In het midden van het terras heb je een groot kampvuur, die ’s avonds als het droog is aangestoken wordt. Naast het terras bevind zich een grote buitenspeeltuin met diverse glijbanen, klimmuren en schommels, deze speeltuin is vooral geschikt voor de iets oudere kinderen. 

Echter waren wij iets minder enthousiast over de animatie voor de kinderen. Diegene die tijdens ons verblijf aan het werk waren, vonden wij beiden niet leuk met kinderen. Ze deden niet enthousiast mee en het was nogal een droge bedoeling. Maargoed, dit wilt natuurlijk niet zeggen dat het altijd zo is. Als je in het seizoen gaat, of een ander moment valt het misschien wel mee.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s