Zo maak je een moodboard

Zo maak je een moodboard


Een ruimte opnieuw inrichten begint bij inspiratie opdoen. Welke kleuren, materialen gebruik je en voor welke meubels en accessoires kies je? En belangrijker nog, passen deze ook bij elkaar? Door het maken van een moodboard visualiseer je de ruimte die je wilt inrichten. Een moodboard is een bord waar je een sfeer op kan creëren. De vertaling van moodboard is dan ook sfeerbord. Het maken van een moodboard kan heel handig zijn wanneer je een ruimte opnieuw wilt inrichten. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk om te doen.

Er bestaan geen regels voor het samenstellen van een moodboard en het is aan jou om je creatieve brein zijn werk te laten doen. Echter heb ik wel een paar handige tips voor je, om structuur te brengen in jouw moodboard:

1. Kies voor een neutrale achtergrond, dit kan bijvoorbeeld een basiskleur zijn die je wilt doorvoeren in de rest van je interieur of gewoon een witte achtergrond.

2. Maak gebruik van een kleurenpallet en verschillende materialen, zoals; steen, hout, velvet stof, vachtjes etc. Lijn deze uit langs twee kanten, bijvoorbeeld de onder- en zijkant.

3. Probeer een balans te vinden tussen drukke en rustige afbeeldingen. Kies bijvoorbeeld voor een sfeerfoto of een groot meubelstuk als eyecatcher en stem daar je accessoires op af.

Voor het maken van dit moodboard gebruikte ik de app Board. Hiermee kan je rechtstreeks vanaf het internet afbeeldingen knippen en plakken, of eigen afbeeldingen toevoegen. Tevens kan je de afbeeldingen vergroten, verkleinen en spiegelen, je kan afbeeldingen op de voor- of achtergrond plaatsen, de achtergrond verwijderen of vervagen en tekst of tekeningen invoegen. Mocht je digitaal niet handig zijn, kan je natuurlijk ook gewoon aan de slag met tijdschriften, een schaar en lijm. 

Veel succes met het maken van jouw moodboard. Hopelijk heb je wat aan mijn tips.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Een gedachte over “Zo maak je een moodboard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s