DIY nonchalante vlaggenlijn

DIY nonchalante vlaggenlijn


Onder het mom van: “het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen”, ging ik aan de slag. Je ziet hem regelmatig voorbijkomen, een nonchalante vlaggenlijn. En dat zonder naaimachine. Hoe makkelijk kan het zijn? Het leuke is nog, je kan het zo gek niet bedenken want de stofjes, kleuren, prints, vormen en de lengte van de vlaggenlijn kan je zelf bepalen. Van zoiets simpels word ik nou heel gelukkig. De vlaggenlijn is leuk voor decoratie in de tuin, woonkamer, slaapkamer of op een kinderkamer.  Maar natuurlijk ook als feestversiering op een bruiloft of verjaardag, het kan en past overal. Zeker in de lente- en zomerperiode, als alles weer fris, luchtig en nonchalant mag zijn.

Wat heb je nodig:
  • Stof
  • Touw
  • Meetlint
  • Potlood
  • Schaar
  • Textiel lijm
Aan de slag:

Ik gebruikte een wit katoenen ledikantlaken van mijn jongste dochter, ik vind het leuk en het is ook nog eens duurzaam om oude en/of gebruikte spullen een nieuw leven in te blazen. Je kan natuurlijk ook naar een winkel in de buurt gaan en een stofje in leuke kleur of met een toffe print kopen.

1. Bepaal hoe groot je de vlaggetjes wilt hebben. Ik heb gekozen voor rechthoekige vlaggetjes van 13 cm x 30 cm. Houd er wel rekening mee dat je ongeveer twee centimeter verliest vanwege de plakrand. Meet dit formaat uit op de stof en trek lijnen met het potlood en de meetlint of teken een patroon uit op bijvoorbeeld een stuk karton die je telkens opnieuw kan gebruiken.

2. Knip de rechthoekige vlaggetjes vervolgens uit. Ik vond het handig om de stof strak te trekken, zo kon ik het makkelijk  door de stof heen knippen. Het fijne is, we maken voor een nonchalante vlaggenlijn, dus niet alle vlaggetjes hoeven precies even groot of perfect te zijn.

3. Bepaal hoelang je de vlaggenlijn wilt maken, knip het touw op maat en maak een lus waaraan je de vlaggenlijn kan ophangen. De lengte van de vlaggenlijn bepaal je zelf, houd er wel rekening mee dat je voldoende vlaggetjes knipt. De eerste en de laatste vlag lijmde ik 30 cm vanaf de lus.

4. Nu is het tijd om de vlaggen te lijmen. Ik gebruikte textiellijm van de HEMA, maar dit kan ook een willekeurig ander merk zijn, of bijvoorbeeld secondelijm. Breng ongeveer 2 centimeter vanaf de bovenkant een dun lijntje textiellijm aan, leg het touw in het midden van de stof en de lijm en vouw de rand dubbel. Druk de vouwlijn vervolgens goed aan en herhaal deze stap opnieuw. Tussen de vlaggen heb ik 10 centimeter vrijgehouden.

5. Hang de vlaggenlijn op, bewonder je zelfgemaakte nonchalante vlaggenlijn en vier het leven. Vergeet je @zwartwitgroen niet te taggen als je dit DIY project hebt gemaakt? Wie weet deel ik jouw foto in mijn story of op mijn Instagram feed. Ik ben erg benieuwd naar jouw vlaggenlijn! 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s