DIY betonlook bloempotten

DIY betonlook bloempotten


Even geleden verfde ik betonlook muren op de slaapkamer van onze oudste dochter en op de multifunctionele zolderkamer. Van deze verf had ik nog aardig wat over en zat al een tijdje te dubben wat ik hiermee zou doen. Tevens was ik mijn koperkleurige bloempotten zat. Deze heb ik rond de kerstperiode in een opwelling allemaal in deze kleur geverfd. Maar goed, het is allemaal niet zo moeilijk het duurde alleen even voordat het kwartje bij mij viel. Betonlookverf over + bloempotten die niet meer naar mijn zin zijn, 1 + 1 = 2. Duidelijk dus, mijn bloempotten kregen een betonlook.

Wat heb je nodig?
  • Oude bloempotten
  • Ontvetter (bijvoorbeeld ammoniak)
  • Schuurpapier
  • Primer (afhankelijk van de bloempotten)
  • MuurDécor Beton Effect van Alabastine, kleur: modern beton
  • Zwarte krijtverf (of andere donkere verf)
  • Twee kwasten
Aan de slag

Allereerst begin je met het ontvetten van de bloempotten, ik gebruikte hiervoor ammoniak verdund met water. Nadat de bloempotten ontvet zijn, schuur je ze licht op. Voordat je echt aan de slag kan moeten de bloempotten eerst schoon en droog gemaakt worden. Voor deze DIY gebruikte ik verschillende soorten bloempotten, namelijk: stenen, terracotta en kunststof bloempotten. Voor kunststof bloempotten raad ik je aan om eerst een primer te gebruiken zodat de betonlookverf beter hecht.

In de MuurDécor Beton Effect van Alabastine zit een lichte korrel, waardoor gladde ondergronden al snel een ruwe laag krijgen. Ik verfde de bloempotten eerst helemaal met deze verf. Gevolgd door een paar zwarte krijtverf vegen. Door de lichte en donkere lagen te mêleren krijg je een speels effect. Ik begon met vegen maar uiteindelijk heb ik met een druk methode het gewenste resultaat gecreëerd, hiervoor gebruikten ik een ronde verfkwast.

Het verfproces

Het resultaat

De bloempotten hebben een stoere en speelse uitstraling gekregen, door de grijze kleur heerst er weer een oase aan rust in ons huis. Dit past veel beter in het geheel. De betonlook bloempotten heb ik thuis gecombineerd met groene geglazuurde bloempotten. Het groen steekt ook erg mooi af bij het grijs. Een DIY die binnen no-time klaar is en een heuse verandering met zich mee brengt. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat.

DIY betonlook bloempotten

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s