Groeten uit Julianatoren

Groeten uit Julianatoren


Afgelopen weekend gingen wij met het hele gezin een dagje uit naar de Julianatoren. Sinds mijn kinderjaren was ik hier niet meer geweest. Mijn oudste dochter (5) kwam via een YouTube filmpje op het idee om hiernaartoe te gaan – want bij de Julianatoren verkopen ze suikerspinnen – legitieme reden toch? Dit was voor haar een goede beloning na 10 nachtjes goed slapen. Want ja sinds de zomertijd is aangebroken, het langer licht blijft en de kleffe nachten slaapt ze slecht. Hierom besloten we om met een beloningssysteem te werken met als beloning een dagje uit naar de Julianatoren. Het werkte, anders waren we hier afgelopen weekend niet geweest. Wat wij vonden van dit kinderpretpark? Dat lees je in deze blog.

Attracties

Wij waren blij verrast over het kinderpretpark Julianatoren. Écht een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Onze kinderen zijn op dit moment 5, (bijna) 4 en 3,5 jaar. De oudste mocht overal in, alleen of met begeleiding. De jongste twee mochten nagenoeg overal in, alleen of met begeleiding. Het kinderpretpark heeft maar liefst 60 (!) attracties en daarbij voor ieder wat wils. Het is wel fijn als je de kinderen over de volwassen kan verdelen. Zo ging de één met de oudste in de wat stoerdere attracties en de ander met de jongste twee in de wat mildere attracties. Tussendoor zochten we elkaar op en wisselden we af of gingen met zijn vijven op pad.

De leukste attracties vonden wij o.a. het Reuzenrad (off course). Je hebt gelijk overzicht over heel het park. Tevens kan je even tot rust komen en genieten van het uitzicht. De Dino Tour was ook een groot succes, in een oer auto rij je langs prehistorische dieren, dino’s en holbewoners met levensechte geluiden. Mocht je altijd al dromen van een helikotervlucht? Dat kan hier ook gewoon in Jul’s Helikopterbaan. De kleintjes vonden de Tuimelende Theekopjes, de Zweefmolen, Safaribaan en Kabouterwonderland ook écht fantastisch. Leuk om te zien hoe al deze attracties de rijke kinderfantasieën aanwakkeren.

Shows

Er zijn genoeg shows te bewonderen, ik meen dat er 8 op een dag zijn. Dat betekend dus dat er elk uur wel één of twee te zien zijn op verschillende locaties in het park. De eerste show die wij zagen was een show van Dino & Dina, vervolgens Julia’s Dansles en Jul’s Safari Show. Alle drie even leuk met veel interactie tussen de figuren en de kinderen. De shows duren maar 10 à 15 minuten, lang genoeg voor die ongeduldige kinderbilletjes. Na de show mag je met het figuur op de foto, dit ging wat mij betreft wel erg gehaast. Afgelopen weekend het Sesamstraat thema, echter hebben wij de shows met Koekiemonster, Elmo, Bert en Ernie even gemist.

Horeca

Ze hebben hier veel verschillende horecagelegenheden. Van een spuikerspinhuisje tot een poffertjes restaurant en van een hamburger kiosk tot een Thai toko. Bij de Julianatoren snappen ze ook hoe ze hier geld mee moeten verdienen. Zo tuinde wij na de eerste attractie al in de val. Rechtstreeks vanuit de Dino Tour belanden wij in Dina & Dino’s Poffertjes restaurant, waar het natuurlijk heerlijk ruikt naar de poffertjes, waffels en verse koffie. De kinderen liepen vanuit deze attractie het restaurant in, gelijk tegen de Klim- en Klauterkooi aan, waar ze natuurlijk niet meer uit te slaan waren. Toch konden hun de geuren van de waffels met witte chocolade en slagroom uiteindelijk ook niet weerstaan.

In het park zag je veel kinderen rondlopen slush puppies in een mooie Jul (blauw) en Julia’s (roze) gesloten beker met een rietje. Voor het kinderoog hadden deze slush puppies een – die wil ik ook – look. Het was een warme dag, dus wat ons betreft prima. Bij de kassa moesten we echter EUR 16,50 voor 3 slush puppies afrekenen, bizar duur. Navullen kon dan wel voor EUR 2,50 per stuk. Als afsluiter aten we om 16.30 uur nog een bord nasi met kipsaté en mini loempia’s in Jul’s Thai Toko. Fijn dat ze dit hier hebben, want anders stond de Mac op de planning. Bij de uitgang kregen de kinderen allemaal hun lang gekoesterde suikerspin. Slim, want het suikerspinhuisje bij in- en uitgang bleef wat langer open dan de rest.

Plus- en minpunten

Het was een zomerse dag, gelukkig was er veel verkoeling te vinden doormiddel van sproeiers en waterfonteintjes. De attracties zijn top. Heel fijn dat de kleinste ook nagenoeg overal in kunnen met- en zonder begeleiding. Veel variatie in de attracties en ze hebben een leuke speeltuin met verschillende speeltoestellen. De shows waren leuk en duurde precies lang genoeg. Tevens waren de shows goed verdeeld over de dag. Als je er een mist kan je binnen een uur bij de volgende show aanschuiven. Zelf hebben wij genoten van alle blije kindergezichtjes, onze portemonnee echter wat minder.

Het is een redelijk duur park. Entree kost maar liefst EUR 25,- p.p., gelukkig hadden wij vrijkaarten voor de maand juni, deze kregen wij bij het abonnement op speelpark Oud Valkeveen. De restaurants zijn prijzig, het eten is daarentegen wel goed. Het overgrote deel van het personeel die de attracties bedienden waren onvriendelijk en chagrijnig. Er kon amper een glimlach vanaf en ze snauwde naar de bezoekers. Wellicht kwam dit door de hitte. Gelukkig hadden de kinderen dit niet in de gaten. Al met al was het een heel geslaagde dag en namen wij alle drie de kinderen voldaan mee naar huis.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s