Stoere grote meidenkamer

Stoere grote meidenkamer


Kom je gezellig binnenkijken in de slaapkamer van onze oudste dochter? Na een jarenlange verbouwing op zolder is haar stoere grote meidenkamer nu dan echt he-le-maal klaar. Elk detail en juist die sluipen er vaak bij in. Zoals plinten aflakken, de laatste dingen opgehangen of een lampje dat nog aangesloten moet worden. Voor velen zal dit vast herkenbaar zijn, die laatste dingen. Inmiddels kunnen wij deze ruimte van onze checklijst afvinken. En al zeg ik het zelf, het resultaat mag er wezen. Ik ben er onwijs trots op en mijn dochter gelukkig ook! Lees je mee?

Ton sur ton

In de blog over de verbouwing van onze jaren ’70 zolder kan je zien wat er vooraf ging aan deze slaapkamer. Na de verbouwing, was deze ruimte in grote lijnen klaar. Echter moest onder andere de deur nog worden afgelakt. Deze schilderde ik in dezelfde kleur als de muur. De plinten konden uiteraard ook niet achterblijven en werden ook roze. Ton sur ton wordt dit ook wel genoemd, of te wel: tint op tint, letterlijk vertaald vanuit het Frans. Je zet dus verschillende tinten van dezelfde kleur bij elkaar om een rustig en stijlvol effect te creëren. Eigenlijk wil ik haar nachtkastje ook nog mee schilderen. Zo zie je maar, een ruimte is nooit écht klaar.

Niet alleen in het roze hoekje van de slaapkamer heb ik ton sur ton toegepast maar ook aan de andere kant van de slaapkamer maakte ik gebruikt van één kleur. Hier ging ik aan de slag met de kleur grijs. De muren kregen een betonlook. Tegen één van deze muren plaatste ik een kledingkast in een beton grijze kleur en tegen de andere muur een vergrijst bureau. Echter pakte ik aan deze kant iets minder uit en liet hier de plinten wit, net als het onderstel van het bureau. Het is tenslotte een kinderkamer en die hoeft nou ook niet zo strak en stijlvol te zijn.

Accentkleur

Roze en grijs zijn de basiskleuren in deze slaapkamer, als accentkleur heb ik koper toegevoegd. De koperkleurige accenten kan je terugvinden in de lampen (hanglamp, leeslamp en bureaulamp), wandaankleding (spiegel, schaal en slinger) en diverse decoratie (draadmand, opberg- en pennenbakjes). Deze accentkleur haalt het kille randje van de grijze betonkleur af en creëert een speels effect bij het roze ton sur ton kleurenpallet. De kunst van het toevoegen van glimmend metaal is om het subtiel te houden. Metallic is erg uitgesproken en kan een ruimte maken of breken. Daarentegen kan het ook juist een eyecatcher zijn als je één groot statement maakt.

Inrichten van de kinderkamer

Bij het inrichten van een kinderkamer moet je aan veel dingen denken. Naast een plekje om te slapen, moeten kinderen ook de ruimte hebben om te kunnen relaxen en spelen. Tevens is opbergruimte erg belangrijk en een plekje om aan te tekenen, knutselen of om huiswerk aan te maken zou ook fijn zijn. Een kinderkamer is een ruimte die voor verschillende doelen wordt gebruikt. Qua indeling kon ik niet veel kanten op, gezien de koof, korte muren en inhammen. Door creatief met de ruimte om te gaan hebben alle slaapkamermeubels uiteindelijk een goeie plek gekregen.

Praktische gedeelde

Het is belangrijk dat een slaapkamer ook praktisch is. Een grote kledingkast met veel opbergruimte voor speelgoed, beddengoed en extra dekens mocht daarom niet ontbreken. Net als verduisterende gordijnen, ik wil tenslotte niet dat mijn dochter zomers niet kan slapen, of heel vroeg wakker wordt door een te lichte kamer. Tevens heb ik tijdens de verbouwing een lichtplan gemaakt. Wij kozen voor twee spotjes voor het raam, een flexibel leeslampje die wij ook als nachtlampje gebruiken, een hanglampje boven het bureau en als hoofdverlichting kozen wij voor een grote koperkleurige hanglamp.

Aankleding en decoratie

Bij het uitzoeken van de aankleding en decoratie heb ik vooral het kleurenpallet in mijn achterhoofd gehouden. De kleuren roze, grijs en koper komen overal in terug. In de koof die ik heb behangen, de dierenkoppen en overige wanddecoratie. Maar ook in de kussens en plaids op het bed, het (neppe) schapenvachtje op de stoel, vloerkleden en speelgoedzak. Hierdoor wordt alles één geheel. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van veel verschillende stoffen en materialen, hierdoor houd je een ruimte spannend en speels. De roze kleur heb ik in de grijze hoek laten terugkomen en de grijze kleur heb ik in de roze hoek laten terugkomen, zoals bijvoorbeeld het bed hemeltje.

Shop de blog
  • Bed: Ikea
  • Bed hemel: Babywellness Klamboe Luxe
  • Dekbedovertrek: H&M

  • Dierenhoofd eenhoorn: H&M
  • Dierenhoofd flamingo: Xenos
  • Dierenhoofd rendier: Kidsdepot
  • Hanglamp: Leenbakker
  • Leeslamp: Ikea
  • Koperen accessoires: Leenbakker

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

7 gedachten over “Stoere grote meidenkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s