Color blocking met verf van de Vestingh

Color blocking met de LAB ECO wallpaint van Vestingh paint and Craft


Van Vesting Paint and Craft mocht ik aan de slag met de nieuwe kleuren van hun verflijn LAB ECO wallpaint in ruil voor foto’s met creatieve verf ideeën. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Een barterdeal, waar deze blog helemaal los van staat. Echter ben ik er zo enthousiast over geworden en vind ik het te leuk om niet met jullie te delen! De 12 nieuwe kleuren zijn nu beschikbaar en ik koos er 3 uit: “Copperhead 29”, “Coffee Addict 214” en “Hunter 192”. Deze 3 kleuren komen terug in het dino behang die ik uitzocht voor op mijn zoontjes slaapkamer, daarover later meer. Met deze 3 kleuren heb ik color blocking toegepast. Lees je gezellig mee?

Meer creatieve verf ideeën vind je terug in de volgende blogs:

Inspiratie opdoen

Een nieuw project begint bij mij altijd met inspiratie opdoen. Mijn zoontje heeft het al heel lang over een dino slaapkamer, hiervoor had ik al een supertof behangetje ingedachte waarop ik het kleurenpallet kon afstemmen. De oproep van Vesting Paint and Craft kwam voor mij op een uitgelezen moment, met ook nog eens de perfecte kleuren en zo niet… heb ik nog genoeg andere verf projecten in huis. 😉 Ik koos voor de kleuren “Copperhead 29”, “Coffee Addict 214” en “Hunter 192”. Via Pinterest deed ik inspiratie op, maakten een bord: Inspo • COLOR BLOCKING aan en aan de hand van deze plaatjes liet ik mijn creatieve brein de vrije loop.

Uittekenen en afplakken

Als je eenmaal een idee hebt hoe je de kleurblokken wilt invullen ga je aan de slag met het uittekenen hiervan. Ik gebruikte hiervoor een waterpas en potlood, maar tegenwoordig bestaan hier ook lasers voor om strakke en rechte lijnen te creëren. Desalniettemin, gebruikte ik het gereedschap wat wij al in huis hadden, een waterpas. Hiermee tekende ik de lijnen op de muren en op het plafond. Afplakken moet in delen, anders krijg je witte strepen tussen de kleurblokken en dat was in mijn geval niet de bedoeling. Tip van flip, uh Fleur: werk van boven naar beneden. Ik ben namelijk nogal een knoeier en verfklodders vallen in de meeste gevallen naar beneden, dus op deze manier zal je pas geschilderde werk er vlekvrij vanaf komen.

Het verven kan beginnen

Zoals ik dat vroeger deed met een kleurplaat, doe ik dat ook met verven: ik begin in de hoeken en bij de randjes. Zorg ervoor dat er genoeg verf op de roller zit en verdeel dit goed in banen van boven naar beneden en van links naar rechts om vervolgens weer in verticalen banen te eindigen. Ik verdeel de vlakken in ongeveer een vierkante meter, op deze manier weet je zeker dat je niks dubbel doet en dat de dekking overal gelijk is. Tevens voorkom je zo dat de lagen ongelijk opdrogen terwijl je er al voor de tweede keer overheen gaat. Ik heb ervoor gekozen om ook het stopcontact en de lichtschakelaar mee te verven zodat deze wegvallen in de kleurblokken.

Het eindresultaat

Taadaa, na het lezen van deze blog kan het eindresultaat natuurlijk niet achterblijven. Zie hieronder de voor en na foto’s. Ik ben onwijs blij met het eindresultaat en gelukkig mijn zoontje ook! Ik vind het zo onwijs tof wat voor effecten je met verf kan creëren. Door color blocking toe te passen rondom het bed van mijn zoontje, heb ik een soort nisje voor hem gecreëerd. Met de kleur “Copperhead 29” ben ik de hoek om gegaan, ik heb een stuk van het plafond mee geschilderd met de kleur “Coffee Addict 214” en met de kleur “Hunter 192” heb ik beide kleuren met elkaar verbonden en dit maakt het plaatje compleet!

Mijn ervaring

De LAB ECO wallpaint van Vesting Paint and Craft vind ik erg fijn in gebruik. Ik heb de afgelopen jaren met veel verschillende verfsoorten gewerkt waarvan sommige merken erg kunnen vlekken of niet goed dekken, ik kan je zeggen dat dit met deze verf niet het geval is.

Wat ik erg tof vind van dit merk is dat ze geïnspireerd zijn op Nederlands industrieel erfgoed en bijzondere elementen uit de natuur EN dat ze bij elke 5 liter verkochte LAB ECO wallpaint – 1 persoon op een duurzame wijze voorzien van zuiver drinkwater. Je draagt dus gelijk een steentje bij aan een mooiere wereld. Tevens is deze muurverf op waterbasis en bevat geen giftige stoffen, ideaal voor op een kinderkamer.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

3 gedachten over “Color blocking met verf van de Vestingh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s