Throwback Thursday, een terugblik naar ons eerste huis

Throwback Thursday, een terugblik naar ons eerste huis


Soms is het fijn om even bij de tijd stil te staan en na te gaan waar iets begon. Zo was ik afgelopen week mijn oude foto’s aan het bekijken en kwam daar, bij toeval, een aantal foto’s van ons oude huisje tegen. Nu blijkt dat het deze maand alweer 7 jaar geleden is dat ik voor het eerst op mijzelf en samen ging wonen met de liefde van mijn leven, beide vanuit ons ouderlijk huis. Ons eerste huisje, dat tevens mijn liefde voor interieur aanwakkerde. Ik vind het leuk om te zien hoe mijn leven en stijl in de agelopen jaren veranderd en gegroeid is. In deze blog blik ik terug naar ons eerste huis. Lees je gezellig mee?

Ons eerste huis

Laat ik vooropstellen dat wij echt geluk hadden met ons eerste huis. We waren nog jong, 20 en 23 jaar, ik was net afgestudeerd aan mijn Schoevers opleiding en deed vakantiewerk bij het bedrijf waar ik destijds stage liep. Hierdoor zaten wij nog net onder de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning via de woningbouw. Tevens had ik het geluk dat mijn vriendje al heel lang ingeschreven stond. Tijdens onze vakantie in Tenerife kregen wij een telefoontje van de woningbouw. Een eengezinswoning werd aan ons toegewezen, aan het water en in het centrum van Muiden (onder de rook van Amsterdam) nog wel, waar onze roots vandaan komen. Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen.

Klussen en verhuizen

Nadat wij de sleutel kregen gingen we aan de klus. Het was een oud huisje uit jaren ’30 en had zo zijn gebreken. De woningbouw had de woning op hun manier gerenoveerd, maar door het timmermansoog van mijn vader moest er nog veel gebeuren. Zo werden er eerst nog wat wandjes gestuukt, de kozijnen en muren geverfd en vloeren gelegd voordat wij daadwerkelijk konden verhuizen. We begonnen met enkel een bed, tv en de inhoud van onze kledingkasten. Gelukkig hadden we ingebouwde kasten in de slaapkamer en hoefde wij die niet aan te schaffen. Het huis was nog leeg, echter weerhield dat ons niet om direct te verhuizen nadat het klussen klaar was.

Tweedehands meubels en DIY

Uit alle hoeken kregen wij tweedehands meubels aangereikt, uitlopend van een eethoek tot wasmachine. Tevens gingen wij aan de slag met veel DIY projecten, zoals een salontafel van oude pallets en een steigerhouten tv meubel gemaakt door ons maatje die nu helaas niet meer onder ons is. We zaten op tuinstoelen voordat onze eerste bank werd bezorgd en kookten in een elektrisch pannetje totdat we een fornuis hadden. Het was een primitieve levensstijl die wij eigenlijk wel heel erg leuk vonden. Back to the basics. We hadden elkaar, een warm huis, konden eten en slapen. Meer hadden we toch niet nodig.

Upgraden

Naarmate wij wat langer in ons huis woonden begon het te kriebelen om up te graden. Elk weekend waren we in woonwinkels te vinden en al onze spaarcenten ging op aan ons huis. Het werd een heuse hobby om het steeds gezelliger en knusser te maken. De gekregen tweedehands meubels en DIY projecten maakten plaats voor echte meubels. We kochten een grote buffetkast en echte eettafel stoelen. Echter upgraden we niet alleen onze meubels, maar ook onze liefde. Na anderhalf jaar samenwonen kregen wij een dochter, weer anderhalf jaar later een zoon en kort daarna was ik in verwachting van onze derde. We groeide ons eerste huisje uit, hoe dat verder ging lees je in deze blog: het grote avontuur rondom ons eerste koophuis.

Dit is de beste overzichtsfoto die ik kan terugvinden, tevens een stukje uit de LINDA:

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Een gedachte over “Throwback Thursday, een terugblik naar ons eerste huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s