Lange muur doorbreken met kleurvlakken


Lange muur doorbreken met kleurvlakken

Afgelopen maand heb ik de lange muur in onze woonkamer opgedeeld in kleurvlakken. Tegen deze muur staat een dressoir met leuke planten erop en ronde spiegels erboven. Vervolgens komt de eettafel, deze staat haaks tegen de muur, waarna het tv meubel volgt. Al tijden was ik deze lange muur zat en wist maar niet wat ik ermee aan moest. Totdat ik besloot om de ruimte op de delen. Heerlijk met de kwast erover, verven is tenslotte één van mijn favoriete bezigheden. Dit keer verfde ik een stukje van het plafond mee en ging ik met een halfhoge lambrisering de hoek om. In deze blog laat ik je zien hoe ik aan de slag ben gegaan. Lees je gezellig mee?

Kleuren kiezen

Van De Vestingh mocht ik wederom aan de slag met hun nieuwe kleuren. Eerder heb ik met drie kleuren uit hun Industrial LAB ECO wallpaint collectie color blocking toegepast in de slaapkamer van mijn zoontje. Dit keer mocht ik kiezen uit de nieuwe Spice Colours van De Vesting by Marie-Gon. Deze intense diepe kleuren zijn geïnspireerd op de kruiden uit India. Ik koos voor de spice tint: “Perfect Petrol 81” en gaf rust met een naturel tint: “Masala Chai 31”. Deze kleuren vind ik samen erg mooi combineren.

Colour Card Spice Colours van De Vestingh

Ruimte visualiseren

Voordat ik met een nieuw project aan de slag ga, wil ik de desbetreffende ruimte eerst visualiseren. Op deze manier kan ik nog een beetje met mijn ideeën schuiven en mijn creatieve spinsels laten bezinken. Tevens heb ik op deze manier ook een beeldmateriaal wat ik aan mijn man kan laten zien, hoewel hij mij heel erg vrijhoudt, is dit huis nog altijd van ons samen. Een ruimte visualiseren kan bijvoorbeeld door zelf een moodboard te maken. Hiermee kan je kijken of de kleuren en bestaande meubels met elkaar matchen. Echter ging ik dit keer iets anders aan de slag, namelijk in programma Paint en Word. Onderstaand beeld kwam hieruit en dit werd mijn uitgangspunt.

Kleurvlakken toepassen

De halfhoge lambrisering verfde ik in de kleur “Perfect Petrol 81”. Zo een 2/3 deel van de muur, incl. het tv meubel, deze heb ik afgelakt in dezelfde kleur waardoor hij helemaal weg valt in de muur. Dit wordt ook wel ton sur ton genoemd, eerder paste ik dit toe op de stoere grote meidenkamer van mijn oudste dochter. Ik koos voor een halfhoge lambrisering met een witte lijst eromheen, aangezien dit een vrij donkere kleur is en in deze hoek vrij weinig daglicht komt. De kleur Perfect Petrol 81 is tevens een hele diepe en warme kleur waardoor hij zeer geschikt is voor de kille en donkere maanden die in aantocht zijn.

After

Before

Achter de eettafel heb ik een verticale baan geschilderd en heb een stukje van het plafond meegenomen. Hierdoor is er een soort nisje ontstaan en is de eethoek echt een eigen hoekje geworden. Dit is de kleur “Masala Chai 31”, een naturel tint uit de Spice Colours collectie van De Vesting by Marie-Gon. Ik blijf het bijzonder vinden om te zien wat een klein beetje verf al kan doen met een ruimte en niet alleen de verf maar ook een kleurenpallet. Door verschillende kleuren toe te voegen creëer je al snel een eigen stijl. Hiervoor is wel lef nodig, durf uit je comfortzone te stappen en ga experimenten. Verf is namelijk maar verf, je kan altijd nog terug.

After

Before

Het verfproces
Before
Tijdens
After

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

3 gedachten over “Lange muur doorbreken met kleurvlakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s