Fase 1 slaapkamer verbouwing

Fase 1 slaapkamer verbouwing


Aan het einde van onze grote verbouwing waren ook de slaapkamers aan de beurt. De masterbedroom had in onze ogen de minste prioriteit. We waren al onwijs veel geld kwijt aan de keuken, badkamer, toilet en alles wat daarbij kwam kijken. Zolang de kinderkamers maar leefbaar waren en in onze slaapkamer een bed kon staan, dan waren wij dik tevreden. In de loop der jaren is er toch een hele boel veranderd. In deze blog lees je hoe een oubollige stoffe ruimte metamorfoseerde tot een slaapkamer waarbij je je waant in het bos. Lees je gezellig mee?  

Voor de verbouwing

Bij een verbouwingsblog horen natuurlijk ook before foto’s. Zelf vind ik het altijd super leuk om voor, tijdens en na foto’s te bekijken zodat je kan zien wat er allemaal veranderd is. Dat doe ik dus ook in deze blog. Toen wij ons huis kochten, zag onze slaapkamer er zo uit als op onderstaande foto. Een vies blauw tapijtje op de grond, plastic lamellen met gekleurde overgordijnen, een geel beschilderd behangetje met een bloementjes patroon en een onpraktische inbouwkast naast het slaapkamerraam in het schuine gedeelde boven onze gang en berging. Zoals je wellicht kan voorstellen moest hier een hoop gebeuren.

de slaapkamer toen we het huis kochten - foto van Funda.nl
de slaapkamer toen we het huis kochten – foto van Funda.nl
Tijdens de verbouwing

Alhoewel we niet te veel geld aan onze slaapkamer metamorfose wilden uitgeven, besloten we tóch om alles eruit te slopen. Onder het tapijt kwamen nog diverse laminaatvloeren vandaan, verschillende lagen behang trokken we van de muur en hebben we ook besloten om ook de inbouwkast open te breken (yay! beste keus ever, want wat een ruimte kregen we erbij). Deze hebben geïsoleerd, fotobehang aangebracht op de lange muur en de overige muren en het plafond geverfd met de resten verf die we over hadden van de woonkamer. De laminaatvloer hebben we op de hele eerste verdieping doorgelegd en plinten aan de muren bevestigd.

verwijderen van het behang, openbreken van de inbouwkast en het doorleggen van de laminaatvloer

Fotobehang

Aangezien de muren al waren voorzien van behang en stuken een hoop geld kost, besloten we om op de lange muur zelfklevend fotobehang aan te brengen. We kozen voor een print van een bos met zonsopgang, deze foto waant je in een oase van rust en straalt een hoop warmte uit. Wat wij vooral leuk vinden is dat deze kant van ons huis ook aan het bos grenst. Het fotobehang is 4,40 meter breed en door deze op de langste muur aan te brengen oogt de kamer nog groter, omdat je door het fotobehang ook diepte creëert.

Het eerste jaar

Tijdens onze grote verbouwing was ik hoog zwanger van onze derde spruit. Het was dan ook de bedoeling dat onze jongste dochter het eerste jaar bij ons op de kamer zou slapen. Nadat de gordijnen (miskoop nr. 1!) hingen, ons oude bed, het wiegje en de commode stond, was onze slaapkamer voorlopig even klaar. Een kledingkast was namelijk niet nodig. De vorige bewoners hadden een ruime grijze kast over de gehele breedte tegenover het bed laten inbouwen en die hebben wij laten zitten. En zoals ik al eerder schreef, wilden wij niet al te veel geld aan onze slaapkamer metaformose uitgeven, voor het eerste jaar was het even goed zo.

zo zag onze slaapkamer het eerste jaar eruit.

Wegens alle verbouwingen hebben we onze slaapkamer nooit echt voor onszelf gehad. Zo hebben onze drie kinderen allemaal een aantal maanden in onze slaapkamer gelogeerd. Buiten het wiegje (op de foto) om heeft er ook nog heel lang een co-sleeper naast ons bed gestaan. De commode heeft plaatsgemaakt moeten maken voor een éénpersoonsbed toen we de zolder aan het verbouwen waren. En terwijl de slaapkamer van onze middelste diende als opslagplaats, hebben we ook nog een tijd een peuterbedje aan ons voeteneinde gehad.

Nu

Ondertussen zijn we alweer ruim drie jaar verder na de grote verbouwing en het kriebelt enorm om onze slaapkamer up te graden naar een 2.0. Het afgelopen jaar hebben wij onszelf al een nieuw bed cadeau gedaan, een Auping Essential van 180 * 220 cm met hoofdbord, verhoogde pootjes en een heerlijk Emma matras (wat ik overigens iedereen aanraad, want dit ligt wekelijk heerlijk). Echter blijft het hier niet bij, ik heb namelijk zo onwijs veel leuke plannen met deze ruimte en hoop jullie snel wat te laten zien.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Een gedachte over “Fase 1 slaapkamer verbouwing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s