Drie kinderen in drie jaar

Drie kinderen in drie jaar


Nee, geen drieling en ook geen tweeling, maar drie zwangerschappen en drie bevallingen in drie jaar. Mijn kleintjes zijn ondertussen 5, 4 en 3. Bij velen valt de mond open als ze horen dat ik drie kinderen kreeg binnen drie jaar, of eigenlijk binnen twee jaar en acht maanden. Daar komen ook altijd veel vragen bij kijken, zoals: “Hoe doe je dat? Kan je lichaam dat wel aan? Is dat niet enorm druk? Werk je nog daarnaast? Hou je nog wel tijd over voor jezelf?” Etc. In deze blog vertel ik je hoe ik het ervaar om moeder te zijn van drie kinderen die zo snel achter elkaar geboren zijn. Lees je gezellig mee?

Onze situatie

Laat ik vooropstellen dat ik ontzettend dankbaar ben dat deze kleintjes mij gegund zijn door moedernatuur. Ik was redelijk jong toen ik beviel van de eerste, namelijk 21 jaar, na 17,5 maand kwam de tweede, toen was ik 23 jaar en 13,5 maand later beviel ik van de derde op mijn 24e.  Dat zijn een hoop cijfers in één zin hè? Mijn leeftijd heeft zeker een rol gespeeld wat betreft de vruchtbaarheid en het snelle herstel na de bevallingen. Je kan namelijk wel zeggen dat dit een aanslag op je lichaam is. Tijdens mijn laatste zwangerschap had ik dan ook iets meer last van kwaaltjes. Daarentegen heb ik drie makkelijke bevallingen gehad en was ik snel weer de oude.

Ik ben dan wel moeder van drie kleine kinderen, maar doe het gelukkig niet alleen. Mijn kinderen hebben de leukste en liefste papa die ze kunnen wensen en ook nog eens fantastische opa’s en oma’s, ooms en tantes. Je leest het al, ik krijg hulp aan alle kanten. Ik werk 4 dagen in de week en daarnaast ben ik actief op mijn blog en Instagram, mijn man werkt 4,5 dag in de week en 1x in de week passen opa en oma op. Als je het rekensommetje maakt, kom het er op neer dat de kinderen dus 2(,5) dag naar de kinderopvang gaan en dat vinden ze gelukkig harstikke leuk!

Lees ook: vijf dingen die ik tijdens mijn eerste zwangerschap had willen weten

Continu aan het plannen

Het leven met drie kinderen kan behoorlijk hectisch zijn. We zijn continu bezig met dingen regelen. Dat begon al van baby af aan: de afwisselende slaapjes en voedingen, alle afspraken bij het consultatiebureau en de huisarts, de ritjes tussen werk en de kinderopvang met liters moedermelk, de bergen met was en alles wat bij het huishouden komt kijken. Noem maar op, want waarschijnlijk mis ik nog de helft. Daarentegen, hoe ouder ze worden, hoe meer dingen we van dit lijstje kunnen schrappen. Denk hierbij aan de slaapjes, de bezoekjes aan het consultatiebureau en het reizen met moedermelk.

Ondertussen zijn de oudste twee in een andere fase beland. Twee schoolgaande kinderen en over een klein jaartje zal de jongste gaan volgen. Het regelen houdt echter niet op, zo moeten we nu hele agenda’s bij houden met speelafspraken, kinderverjaardagen, zwemles en sportclubjes. Tevens willen wij als ouders zelf ook nog wat quality time met onze kinderen en met het hele gezin, we vinden het namelijk super leuk om er af en toe op uit te gaan. We proberen daarom zo simpel mogelijk te leven, doen bijvoorbeeld aan mealpreppen om op deze manier extra tijd te genereren om als gezin door te kunnen brengen.

Photo by PlushDesignStudio
Vergeet je jezelf niet?

Wees maar niet bang, ik zorg ook goed voor mijzelf en plan regelmatig een avondje met vriendinnen in of ga een dagje naar de sauna. Het is fijn dat mijn man en ik zo een goede relatie hebben en elkaar veel gunnen. Want daar begint het bij, een ander iets gunnen. Zo gaat hij regelmatig sporten ‘s avonds, ik geef daar niks om en op deze avonden heb ik de tijd om lekker aan mijn blog te werken. Op mijn vrije dag, als de kinderen op school zitten, maak ik een voorraad foto’s voor op mijn blog of Instagram en maak ik graag een heerlijke boswandeling met mijn jongste om even mijn hoofd leeg te maken.

Het gebeurd ook wel eens dat ik bijvoorbeeld op vrijdagavond ga stappen vanuit mijn werk en mijn man op zaterdagavond op pad gaat met zijn vrienden. Tevens nodigen wij onze vrienden regelmatig uit voor een borreltje en een spelletjesavond bij ons thuis, of komt er familie langs op de koffie. En kunnen we beide avonden lang films en series kijken, heerlijk! Op deze manier komen wij dus echt aan de nodige ontspanning toe en ik geloof er heilig in dat wij hierdoor extra leuke ouders zijn. Tenzij ik last heb een kater…. 😉

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Een gedachte over “Drie kinderen in drie jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s