Hoe ik mijzelf als moeder voorbereid op het Coronavirus

Hoe ik mijzelf als moeder voorbereid op het Coronavirus


Het aantal met Corona besmette personen in Nederland stijgt gestaag. Hoewel ikzelf niet per se in een risicogroep val, wil ik mijzelf als moeder van drie kinderen toch goed voorbereiden op het virus. Zo wil ik bijvoorbeeld niet misgrijpen in de supermarkten nadat deze zijn leeg gehamsterd. Of zonder vermaak thuis zitten als we in thuisquarantaine terecht komen. Ik heb namelijk vijf mondjes te vullen en 14 dagen met drie kleine kinderen in huis kan ook een hele uitdaging zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik ben aan de slag gegaan met het aanvullen van onze voorraadkast, neem de hygiënevoorschriften heel serieus en zorg voor de nodige vermaak. Ben je benieuwd hoe ik dit heb aangepakt? Lees dan gezellig mee!

Voorraadkast aanvullen

Je leest steeds meer berichten over supermarkten die leegraken doordat mensen aan het hamsteren zijn geslagen. En ik moet je eerlijk bekennen – ik ben er één van – ik heb mijn voorraadkast flink aangevuld. De meeste conserven zijn houdbaar tot 2023, dus mocht deze voorraad uiteindelijk niet nodig zijn heb ik nog drie jaar de tijd om mijn boodschappen op te maken. Ik word namelijk super hangry als ik honger heb en mijn man en kinderen ook. Nope, het gaat ons niet gebeuren dat we met zijn vijven in thuisquarantaine zitten en elkaar met een pan de hersens in slaan omdat er niet genoeg eten in huis is. Tevens heb ik als moeder de plicht om goed voor mijn kinderen te zorgen en gevulde buikjes horen daar ook bij.

Nope, het gaat ons niet gebeuren dat we met zijn vijven in thuisquarantaine zitten en elkaar met een pan de hersens in slaan omdat er niet genoeg eten in huis is.

Lees ook: meal preppen en de voordelen daarvan

Hygiënevoorschriften

Eén van mijn beste vriendinnen werkt in de zorg en zij heeft mij afgelopen weekend geleerd hoe je op de juiste manier je handen moet wassen. Op de website van het RIVM kwam ik diezelfde duidelijke handen was instructie tegen incl. afbeeldingen, klik hier om de instructie te bekijken. De hygiënevoorschriften in het kort: was je handen regelmatig en 20 seconden lang. Het is belangrijk om stromend water, vloeibare zeep en papieren wegwerpdoekjes te gebruiken. Daarnaast is het heel erg belangrijk om te hoesten en niezen in de binnenkant van je ellenboog in plaats van in je handen of in de lucht. Tevens heb ik uit voorzorg voor ieder gezinslid een eigen thermometer aangeschaft en voldoende paracetamol, zetpillen en vitamines ingeslagen.

Bron: Algemene hygiënerichtlijn RIVM

Vermaak tijdens thuisquarantaine

Hoewel ik mijzelf niet zo snel zou gaan vervelen als ik in thuisquarantaine terecht kom, ik bedoel, ik zou het juist wel lekker vinden om eindelijk toe te komen aan die oneindige to-do-list. Toch zou ik ook mijn drie kinderen moeten vermaken voordat ze elkaar in de haren vliegen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je kinderen thuis te vermaken. Te beginnen met (het herontdekken van) hun eigen speelgoed en spelletjes. Als ze daar op uitgekeken zijn, want ja 14 dagen aan huis gekluisterd zijn is lang, blijven er gelukkig nog genoeg andere manieren over. Denk bijvoorbeeld aan een taarten-bak-dag (zorg wel dat je de juiste boodschappen in huis hebt), thuisbioscoop met popcorn of een grote tent bouwen met lakens en kerstlampjes. Online zijn er nog veel meer tips te vinden.

Hoewel ik mijzelf niet zo snel zou gaan vervelen als ik in thuisquarantaine terecht kom, ik bedoel, ik zou het juist wel lekker vinden om eindelijk toe te komen aan die oneindige to-do-list.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s