Cirkel op de muur verven in 5 simpele stappen

Cirkel op de muur verven in 5 simpele stappen


Na een jaar of drie dezelfde kleur op de muur, vond ik het de hoogste tijd voor verandering achter de bank. Ik was er al snel uit dat er wederom een groentint moest komen. Het liefst in de kleur van onze nieuwe eetkamerstoelen. Dit is een vrij donkere (smaragdgroene) kleur en aangezien onze bank antraciet is wilde ik tevens een lichtere groen tint toevoegen. Eerst dacht ik aan een lambrisering, zodat er contrast zou ontstaand met de bank. Totdat ik een foto op Instagram bij Bojoura van @mooiibo voorbij zag komen. Zij verfde een grote cirkel achter haar eettafel en ik nam haar foto als uitgangspunt. Ben je benieuwd hoe ik aan de slag ben gegaan en naar het eindresultaat? Lees dan gezellig mee!

Sfeer creëren op een moodboard

Zoals bij elk interieurproject, begin ik met het maken van een moodboard. Zo kan ik de sfeer bepalen, kijken of de kleuren met elkaar matchen en of mijn nieuwe idee in het totaal plaatje past. Op onderstaand moodboard zie je linksboven mijn bank waar ik een grote cirkel achter wil verven. Rechtsboven het inspiratie plaatje van Bojoura van @mooiibo. Links in het midden zie je één van de posters van wallart.nl die boven mijn tv hangt en rechts in het midden de ruimte tegenover de bank. Tevens zie je onderin de twee kleuren die ik wil gebruiken voor de grote cirkel achter de bank. De kleur links is: Forest Green no. 277 en de kleur in het midden is: Mist no. 128. Beiden kleuren zijn van de Vestingh. Rechtsonder zie je een foto van het behang wat ik achter de eettafel heb.

Lees ook: 5x tips voor het stylen van een lange muur in de woonkamer

Zo kan ik de sfeer bepalen, kijken of de kleuren met elkaar matchen en of mijn nieuwe idee in het totaal plaatje past.

Wat heb je nodig?

  • Meetlint of rolmaat
  • Spijker en hamer
  • Touwtje, draad of koord
  • Potlood
  • Verf en verfbenodigdheden

Aan de slag

Stap 1: Bepaal hoe groot de cirkel moet worden. Ik heb gekozen voor een cirkel van 220 cm. Meet direct het midden van de cirkel en sla op dit punt een spijker in de muur.

Stap 2: Bevestig het touwtje aan de spijker en aan de andere kant een potlood. Het touwtje moet voor de helft zolang zijn, als dat je de cirkel wilt hebben. In mijn geval dus 110 cm.

Stap 3: Zorg dat er spanning staat op het touwtje en zet je potlood recht op de muur. Trek vervolgens een lijn naar boven of naar beneden totdat de cirkel rond is. Neem hiervoor de tijd.

Stap 4: Pak de verf en verfbenodigdheden erbij. Schilder met een klein kwastje strak langs de binnenkant van de potloodraden Gebruik hiervoor niet te veel verf.

Tip: houd eventueel een vochtige doek binnen handbereik, mocht je buiten de lijn verven.

Stap 5: Vul de rest van de cirkel in. Dit kan met een grote kwast of met een verfroller. Net wat je fijn vindt. Gezien het grote oppervlak heb ik gekozen om de cirkel in te vullen met een verfroller.

Afhankelijk van de kleur, verf en ondergrond kan je bepalen of het nodig is om nog een laag (of twee) aan te brengen. Laat de verf eerst goed drogen en herhaal stap 4 en 5.

Het eindresultaat

Oh ik ben zo blij met het eindresultaat. Wat is het tof geworden hè? En het is echt een fluitje van een cent als je bovengenoemde stappen volgt. Alhoewel, ik heb niet alleen bovenstaande stappen gevolg.. Ik moest namelijk eerst nog alle schroefgaten vullen, licht opschuren en de basis (achtergrond) kleur: Forest Green no. 277 aanbrengen voordat ik aan de slag kon gaan met het cirkel (stap 1 t/m 5) in de kleur Mist no. 128 van de Vestingh. Doordat ik kleuren met een groot contrast heb uitgekozen is er diepte ontstaan. Tevens heb ik een hoge plank achter de bank geplaatst waardoor ik nu kan spelen met decoratie en mijn favorieten kan uitlichten in het cirkel.

Wat is het tof geworden hè? En het is echt een fluitje van een cent als je bovengenoemde stappen volgt.

Disclaimer: de verf in deze blogpost heb ik van De Vestingh gekregen in ruil voor beeldmateriaal. Dit artikel is echter geen onderdeel van de samenwerking, desalniettemin ben ik zeer tevreden over dit merk en deel ik bovenal graag mijn kennis en ervaringen met jullie.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s