28 dingen die jij nog niet over mij weet

28 dingen die jij nog niet over mij weet


Hiphiphooray, vandaag mag ik 28 kaarsjes uitblazen. Hiermee ontstond dan ook het idee om 28 dingen te delen die jij nog niet over mij weet. In deze blog vertel ik je wat meer over mijn levensloop, deel ik mijn guilty pleasures (dan wordt deze blog pas echt interessant) en heb ik aan mijn beste vriendinnen en partner gevraagd of ze een stukje tekst over mij wilden delen. Dit lees je terug onder het kopje: “Wat andere zeggen over mij”. Ik heb deze blog geschreven met een lach en een traan, onder het genot van een goed glas wijn. Dus wees een beetje lief voor me, het is tenslotte mijn verjaardag. Lees je gezellig mee?

Mijn levensloop en quilty pleasures

 1. In 1992 ben ik geboren en tevens opgeroeid in een klein dorpje onder de rook van Amsterdam, genaamd Muiderberg. Hier woonde ik samen met mijn ouders en broer.
 2. Tijdens mijn basisschoolperiode gingen we bijna elk jaar in de zomervakantie met de auto naar Salou (Spanje) en stonden daar 4 weken op de camping.
 3. Mijn eerste grijze haren ontdekte ik toen ik een jaar of 14 was. Elke keer als ik naar de kapper ga krijg ik dat weer te horen.
 4. Ik was een lastige puber; aldus mijn ouders. Terwijl ik mij nooit begrepen voelde. Mijn hele pubertijd voelde als een tweestrijd en heb ik als super k*t tot super leuk ervaren.
 5. Op mijn 18e verjaardag had ik mijn eerste autorijles. Echter heb ik mijn rijbewijs na 10 jaar nog steeds niet gehaald. Mijn theorie heb ik maar liefst 3 keer laten verlopen en heb 2 keer afgereden zonder succes.
 6. Sinds 2010 ben ik samen met de liefde van mijn leven. Na een jaar of vijf om elkaar heen draaien werd het dan eindelijk officieel. Hij heeft mijn kijk op de wereld, in positieve zin, totaal veranderd.
 7. In 2012 heb ik in mijn secretaresseopleiding afgerond bij Schoevers. Hoewel school en leerboeken mij nooit interesseerde ging ik vol voor deze opleiding en slaagde dan ook bijna cum laude af.
 8. Toen ik mijn opleiding heb afgerond ben ik (tevens in 2012) aan de slag gegaan als juridisch secretaresse bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Waar ik na 8 jaar nog steeds met veel plezier werk.
 9. Na twee jaar verkering ging ik in 2013 samenwonen met mijn partner in een jaren ’30 huurhuis in Muiden. Voor de eerste keer op eigen benen, beide vanuit ons ouderlijk huis.
 10. Op mijn 21e, in 2014, werd ik voor het eerst moeder. De tweede en derde volgde al snel. Ik kreeg binnen drie jaar drie kinderen. Ik vraag mijzelf nog geregeld af hoe ik dat gedaan heb, toch zou ik het zo weer doen.
 11. In 2016 kochten wij ons eerste huis. Dat was een groot avontuur, dit huis was namelijk een bouwval. We hebben deze hele woning gestript en opnieuw opgebouwd.
 12. Dit jaar besloten mijn vent en ik tevens om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Trouwen zat er financieel gezien niet in en hiermee was alles direct voor de kinderen en het koophuis geregeld.
 13. Eind 2018 kreeg ik te horen dat ik een erfelijke hartafwijking heb, namelijk het Brugada syndroom. Gelukkig heb ik hier tot op heden nog weinig last van.
 14. Mijn liefde voor interieur begon onwijs te groeien nadat we ons eerste koophuis hadden verbouwd. In 2018 startte ik mijn interieur account op Instagram. Destijds nog onder de naam @zwartwitgroen.
 15. Ik vond het zo leuk om mijn passie voor interieur te delen dat ik al snel als gastblogger aan de slag ging. Schrijven ging mij (verbazingwekkend genoeg) zo goed af dat ik in 2019 mijn eigen blog begon.
 16. Dit jaar vonden we het wederom tijd voor gezinsuitbreiding. We zijn niet één, maar twee lieve poezenkinderen rijker. Sara en Kaatje zijn niet meer weg te denken uit ons gezin.
 17. Oké genoeg over mijn levensloop, tijd om wat quilty pleasures met jullie te delen. Tromgeroffel… met stipt op nummer 1: een goed gevulde borrelplank. Mèn, niks zo lekker als tapas op een plank.
 18. Daarna volgt al snel mijn tweede liefde: wijn. Ik kan hierin totaal geen maat houden dus heb met mijzelf afgesproken dat ik alleen in het weekend een fles mag opentrekken, of twee.
 19. En dan nu een hele slechte gewoonte, of eigenlijk ook een quilty pleasure, roken. Jup, ik rook al vanaf mijn 14e. Nooit tijdens mijn zwangerschappen. En tegenwoordig alleen nog in het weekend. Wijn en een sigaret gaan bij mij hand in hand.
 20. Ontspannen is voor mij een avond doorbrengen met vrienden of familie, onder het genot van bovengenoemde QP’s. Met goede gesprekken, spelletjes of lekker dansend (op de bar) in onze stamkroeg.
 21. Zondagen breng ik het liefst de hele dag door in pyjama. Slow mornings, samen met mijn gezin. En als het zonnetje schijnt brengen we deze dag door op het strand, de hei of in het bos.
 22. Je kan mij wakker maken voor, goede seks wilde ik eigenlijk typen, maar laat ik het een beetje beschaafd houden. Dus opnieuw: je kan mij wakker maken voor drama, ik stel met liefde mijn oren open als een van mijn dierbare er doorheen zit.
 23. Ik vind rust tijdens het verven of in DIY projecten. Heerlijk, mijn gedachten op standje zero en mijn creatieve brein kan zijn gang gaan. Wel stuur ik manlief en de kinderen op zulke momenten even de deur uit.
 24. Ik kan mij het beste uiten in het geschreven woord. Ik vind het vaak lastig om over mijn gevoel te praten, dus als ik mij rot voel schrijf ik het van me af, om het daarna nog eens rustig na te lezen en ritueel te verwijderen.
 25. Het meest geniet ik van blije kindergezichtjes. Mijn kinderen mogen zelf de wereld ontdekken, daar genieten zij van en ik nog net iets meer.
 26. Doordeweekse avondjes breng ik het liefst door op de bank samen met mijn man. Onder het genot van een grote pot thee, een reep Verkade of Tony Chocolonely karamel zeezout en een goede film, serie of documentaire.
 27. Kamerplanten maken mij oprecht gelukkig. Ik vind het super leuk om over planten te lezen, ze te verzorgen, zien groeien en om planten om mij heen te hebben.
 28. Last but not least: ik voel mij ontzettend gezegend met alle lieve mensen om mij heen. Mijn gezin, familie, vrienden, kennissen, collega’s. En hoop mijn 29e verjaardag te vieren met alle dierbare om mij heen, #zondercorona.

Wat andere zeggen over mij

Zo, dat was een hele lap tekst over mijn levensloop en quilty pleasures. Maar om dit verhaal nog nèt even wat smeuïger te maken, heb ik mijn beste vriendinnen en partner gevraagd om ook nog iets over mij te zeggen. Ik heb gegierd van het lachen. Je leest het hieronder.

“Zo’n 18 jaar geleden zat ik bij de kapper en zag ik een stoere zelfverzekerde meid met kortgeknipt haar, wat met wax alle kanten op gebracht was. Dat wil ik ook dacht ik en zodoende had ik ook in één keer een wat jongensachtig kapsel. Echt prachtig. 😂 Dit werd de eerste herinnering van onze vriendschap. Aangezien wij drie jaar verschillen, bestond onze prille vriendschap uit samen buitenspelen met andere kindjes uit de buurt. Toen ik 11 was ging ik naar de middelbare school. Toevallig dezelfde als Fleur. Ik keek stiekem al een beetje tegen haar op. Ik zag namelijk iemand die niet met zich liet sollen, maar ondertussen was ze ook super lief voor mij (een onzekere brugpieper) en ook nog zo mooi van buiten. Achter dat stoer uitziende meisje zat veel meer schuil dan dat ik op dat moment wist. Na al het samen fietsen naar school en het stappen met elkaar in de kroeg werd onze vriendschap steeds hechter.

Op mijn negentiende verhuisde ik voor een half jaar naar Spanje. Vreselijk…een verplichting vanuit mijn opleiding. Maar Fleur maakte een grote pot met allemaal leuke, positieve, opbeurende en lieve briefjes om te lezen bij heimwee. Ik skypte regelmatig. En toen zei ze plots “Noor ik word mamma!”. Ik was keihard aan het huilen van blijheid , maar ook van verdriet dat ik er niet bij zou zijn als ze dikker en dikker zou worden. Ze stond mij op te wachten met haar spandoek op Schiphol samen met haar mooie buik. Vanaf die periode zijn we ontzettend hecht geworden. Zij heeft mij door een zware periode heen geholpen. En ik werd verliefd op de drie kinderen die ze vervolgens kreeg. Een prachtig mens van binnen en van buiten. Een vriendin om trots op te zijn. En nog steeds kijk ik een beetje tegen haar op. Mijn voorbeeld in alles “Fleur”.”

– beste vriendin

Moeder van 3 maar drinkt ons allemaal onder de tafel, staat rustig tot 3 uur ’s nachts op de bar te dansen en is als eerste bij de afterparty.

Fleur is de beste, leukste en grappigste vriendin die ik maar kan wensen. Moeder van 3 maar drinkt ons allemaal onder de tafel, staat rustig tot 3 uur ’s nachts op de bar te dansen en is als eerste bij de afterparty aanwezig. Vooral na de vrijdagmiddag borrels van haar werk. Je hoeft haar maar te bellen (op WhatsApp reageert ze nooit) en ze staat voor je klaar. Ik kan mij geen betere vriendin in mijn leven wensen! Ze is mijn steun en toeverlaat al bijna 14 jaar!

– beste vriendin

Fleur is lief, zorgzaam, creatief en nog knap ook! Ze houdt (mateloos) van gezelligheid met vrienden en familie en viert het leven met een borrel en haar glas is nooit halfleeg, maar gewoon ECHT leeg en klaar voor een nieuwe.. hahah (grapje natuurlijk!) naast het zorgen voor de kinderen, huishouden en aanverwante activiteiten is zij graag aan het bloggen, vloggen & fotograferen en haalt hier veel energie uit.

– partner

Tijdens het schrijven van dit blog ben ik nogal buiten mijn comfortzone getreden, desalniettemin vond ik het zelf heel erg leuk om terug te lezen. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om mij iets beter te leren kennen.

N.B. om de privacy van mijn familie en vrienden te waarborgen, gebruik ik geen persoonsnamen van hen op mijn blog, mits ze dat zelf graag willen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s