How-to: steigerbuizen trapleuningen

How-to: steigerbuizen trapleuningen


Afgelopen weken heb ik ons trappenhuis grondig onder handen genomen. Zo heb ik een lambrisering op de wanden geschilderd vanaf beneden tot aan de zolder en de zoldertrap volledig gerenoveerd en gecoat. Natuurlijk konden nieuwe trapleuningen niet achterwege blijven. Wij hebben veel zwarte accenten en strakke lijnen in ons interieur. Het leek mij daarom erg tof om ook te kiezen voor strakke zwarte trapleuningen. Je hebt online onwijs veel keus, niet alleen qua materialen maar ook qua prijzen. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor zwarte steigerbuizen trapleuningen en kwamen terecht bij Steigerbuisstunter. Zij hebben een groot assortiment, denken graag met je mee en zijn ook nog eens betaalbaar. In deze blog vertel ik je hoe wij aan de slag gegaan. Lees je gezellig mee?

Inmeten, inventariseren en bestellen

Allereerst ben ik begonnen met het inmeten van de trapleuningen. Je kan hiervoor de maten van je huidige trapleuningen aanhouden. Ik heb dat echter niet gedaan. Onze oude trapleuningen hadden namelijk “standaard” maten en deze kwamen niet mooi uit. Bij het inmeten van de trapleuningen heb ik ca 10 cm vanaf de muur vrijgehouden zodat de trapleuningen elkaar niet kruizen. Vervolgens heb ik geïnventariseerd wat we allemaal nodig hadden. Wij hebben gekozen voor zwarte steigerbuizen met een diameter van 33,7 mm. Verder heb je afdekdoppen (2 stuks per steigerbuis), leuningdragers (2 stuks per korte en 3 stuks per lange trapleuning) en schroeven (2 stuks per leuningdrager) nodig. De steigerbuizen worden vanaf 100 cm gratis op maat gezaagd. Echt top! Zodra je de producten hebt besteld worden ze binnen 2 dagen bezorgd.

Aan de slag met de materialen

Nadat we alle materialen in huis hadden ben ik direct aan de slag gegaan. Eerst heb ik de afdekdoppen aan de uiteindes van de steigerbuizen bevestigd, hiervoor heb ik een rubberen hamer zodat er niks beschadigd kon worden. Mocht je geen rubberen hamer in huis hebben kan je ook een doek tussen de afdekdoppen en hamer doen. Vervolgens heb ik de leuningdragers 20 cm vanaf de uiteindes aan de steigerbuizen bevestigd met de bijgeleverde inbussleutel. Voor extra steun heb ik een derde leuningdrager in het midden van de lange trapleuningen gedaan. Als tip wil ik je meegeven om de leuningdragers plat op de grond neer te leggen voordat je ze vastdraait en let op dat het punt waar je ze aandraait allemaal dezelfde kant op wijzen. Tot slot kan je trapleuningen aan de muur bevestigen met schroeven en een schroefmachine.

Het eindresultaat

Tada! Ik ben zo onwijs blij en tevreden met het eindresultaat. De trap zit midden in onze woonkamer en hij blendt nu super goed in ons interieur. Niet alleen vanwege de lambrisering maar ook zeker door de zwarte steigerbuizen trapleuningen. Al met al ben ik zo een 2 à 2,5 uur bezig geweest met de trapleuningen. Vanaf het moment van inmeten, bestellen tot en met het monteren. Het monteren en bevestigen was echt een fluitje van een cent. Het is een super simpel doe het zelf project die iedereen kan. Zeker omdat Steigerbuisstunter de steigerbuizen op maat zaagt (vanaf 100 cm gratis, daaronder voor maar EUR 0,50 per buis). Ik was ongeveer EUR 125,- kwijt aan materialen voor 5 trapleuningen, waarvan 3 korte en 2 lange. Dit project is dus ook nog eens betaalbaar.

Wil jij ook aan de slag met met deze DIY? Ik mag je namens Steigerbuisstunter 10% korting geven met de kortingscode Fleur10. Deze kortingscode is toepasbaar op alle koppelingen, accessoires en hout (op de steigerbuizen geldt de korting niet). Deze actie loopt tot en met zondag 10 mei 2020.

Deze blogpost is in samenwerking met Steigerbuisstunter tot stand gekomen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s