Kijkje in mijn gereorganiseerde speelgoed- en spelletjes kast

Kijkje in mijn gereorganiseerde speelgoed- en spelletjes kast


Van origine ben ik een enorme rommelkomt. Alhoewel je dat niet per se zal zeggen als je mijn blog bekijkt of de foto’s op Instagram voorbij ziet komen. Maar écht iedereen die onverwachts voor de deur staat kan dit beamen. Ik kan vrij goed tegen rommel en ben ook echt van mening dat er in huis geleefd mag worden. Desalniettemin vind ik het wel fijn als al het speelgoed, de knutselspullen en spelletjes in een hand omdraai opgeruimd kunnen worden. Zodra de kinderen op bed liggen wil ik dat het thuis aankant is, zodat we de volgende dag in een opgeruimd huis kunnen opstarten. Met de komst van deze twee zwarte kasten die ik eind januari aanschafte vond ik het de hoogste tijd om al het speelgoed, de knutselspullen en spelletjes eens grondig te organiseren. In deze blog lees je hoe ik dit heb aangepakt. Lees je gezellig mee?

Uitzoeken, sorteren en wegdoen

Allereerst heb ik al het speelgoed, de knutselspullen en spelletjes uitgezocht. Allés belanden op een grote hoop op de eettafel en met een grote vuilniszak bij hand ging ik aan de slag. Ik maakte drie groepjes: 1. items waar nog volop mee gespeeld wordt én compleet zijn; 2. items waar niet meer mee gespeeld wordt of waar de kinderen te groot voor zijn geworden; en 3. items die incompleet of kapot zijn. Met groep 1 moest ik dus daadwerkelijk aan de slag, groep 2 heb ik weggegeven, naar de kringloop gebracht of verkocht en groep 3 kon rechtstreeks de vuilniszak in. Zo een eerste shift scheelt echt al een hoop ruimte en vanuit daar ben ik gaan kijken naar geschikte opbergbakken en lades. Het is wel belangrijk om hiermee te beginnen, anders koop je onnodig een hele hoop opberger zonder dat het echt noodzakelijk is.

Speelgoed, knutselspullen en spelletjes organiseren

Voordat mijn zoektocht naar geschikte opbergbakken en lades echt kon beginnen, heb ik eerst gekeken naar de afmetingen tussen de planken van de kast. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de vershouddozenset van de Lidl (merkt: Ernesto), deze was aanzienlijk goedkoop vergeleken met andere opbergrdozen. De set bestaat ook nog eens uit 8 stuks, in 5 verschillende groottes en écht alle doosjes heb ik uiteindelijk kunnen gebruiken. Vervolgens ben ik opzoek gedaan naar een geschikt opbergsysteem voor al het (gekleurd) papier, stickervellen, tekenboeken etc.  Hiervoor had ik eerst stapelbare brievenbakjes aangeschaft, echter bleek dit in de praktijk helemaal niet fijn. Dus mijn zoektocht ging verder en kwam uit bij het A4 Ladesysteem via Bol.com (merk: IRIS), superfijn! Tot slot heb ik al het overige speelgoed en de spelletjes gecategoriseerd en opgeborgen in grotere plastic bakken.

Dit zit er allemaal in mijn opbergdozen

In de “grote” opbergdozen van de set van de Lidl heb ik o.a. klei, vormpjes, strijkkralen, strijkkralenbordjes, verf en kwasten, schorten, knutselspullen (pomponnetjes, veertjes etc.), potloden, stiften, etc. In de “kleinere” opbergdozen van de set van de Lidl heb ik kinderscharen, lijm, glitters, wasco krijtjes, kralen, loom bandjes etc. In de “nog kleinere” opbergbakjes heb ik kaartspellen opgeruimd, aangezien de kartonnen doosjes waar ze normaal in zitten na verloop van tijd vaak gaan schuren of kapotgaan. De “aller kleinste” opbergbakjes heb ik gebruikt voor bijvoorbeeld fiches en dobbelstenen in de spelletjesdozen. In de lades heb ik o.a. het (gekleurd) papier, stickervellen, tekenboeken opgeborgen, maar ook haarborstels, kabels, koptelefoons en dat soort spullen. In de grotere bakken heb ik barbies en poppenspullen, speelgoedauto’s en gereedschap, verkleedkleren, duplo, puzzels, en diverse spelletjes van de kinderen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

4 gedachten over “Kijkje in mijn gereorganiseerde speelgoed- en spelletjes kast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s