Gedroogde herfstbladeren in transparante fotolijstjes

Gedroogde herfstbladeren in transparante fotolijstjes


Het magische seizoen, of te wel de herfst is weer begonnen. Je ziet de natuur veranderen en kleurrijke herfstbladeren dwarrelen van de bomen. Gedroogde herfstbladeren zijn prachtige, goedkope decoratie waar je nog lang van kunt genieten nadat de bomen kaal zijn geworden. Herfstbladeren zijn te mooi om niks mee te doen. Tijdens een gezellige boswandeling ben ik samen met mijn kinderen opzoek gegaan naar de mooiste herfstbladeren in verschillende kleuren en vormen om deze vervolgens te persen, drogen en in te lijsten in transparante fotolijstjes. In deze blog vertel ik je in drie simpele stappen hoe ik aan de slag ben gegaan. Lees je gezellig mee?

Wat heb je nodig?

  • Herfstbladeren
  • Keukenpapier
  • Stapel tijdschriften of boeken
  • Transparante fotolijstjes

De herfstblaren verzamelde ik tijdens een gezellige wandeling door het bos en de transparante fotolijstjes kocht ik voor €2,49 bij de Wibra. Dit soort lijstjes zijn tevens te koop bij de Xenos, HEMA, Kwantum en zijn online te vinden bij bijvoorbeeld Bol.com.

Aan de slag

Stap 1

Maak een gezellige herfstwandeling en verzamel de meest mooie bladeren in verschillende kleuren en vormen zoals beuken-, esdorn-, eik- en kastanjebladeren. Bij voorkeur alleen bladeren die nog helemaal intact zijn. Oh en vergeet natuurlijk niet een aantal transparante fotolijstjes te kopen.

Stap 2

Eenmaal thuis kan je de herfstbladeren gaan drogen en persen. Leg de bladeren op een vel keukenpapier, rangschik de blaadjes zodat er zoveel mogelijk op passen en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Vervolgens leg je er nog een vel keukenpapier overheen. Tot slot leg je op het bovenste vel keukenpapier een stapel boeken of tijdschriften. Wacht minstens een week of drie… et voilà, de herfstbladeren zijn klaar voor gebruik.

Stap 3

Nadat je de transparante fotolijstjes in huis hebt gehaald en de herfstbladeren gedroogd en geperst zijn, kan je aan de slag. Maak de glasplaten goed schoon en rangschik de gedroogde herfstbladeren tussen de twee glasplaten van de fotolijstjes. Wissel een enkel blad af met bijvoorbeeld meerdere bladeren per lijstje. Ga voor allemaal dezelfde soort bladeren of juist van alles wat.

Eindresultaat

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog. Laat je hieronder nog even weten wat je van deze blog vindt? Dat vind ik super leuk om te lezen!

Liefs, Fleur

Volg INTERIEUR & LIFESTYLE | by Fleur Bolinde- Vlaming ook op Instagram en Facebook voor nog meer behind the scenes. Zie ik je daar?

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s