Privacyverklaring

Privacyverklaring, hoe werkt het?

Je hebt er vast wel van gehoord: vanaf 25 mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend onder de Engelse afkorting GDPR) van kracht. Transparantie is een van de belangrijkste onderdelen hiervan. Daarom zal iedereen: van ZZP’er tot blogger en van sportvereniging tot influencer een privacyverklaring moeten opstellen voor zijn of haar website. Hier lees je mijn privacyverklaring. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze verklaring dan kun je mij gerust een berichtje sturen.

Mijn privacyverklaring:

INTERIEUR & LIFESTYLE, gevestigd te Muiden, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Telefoonnummer: 0630059579
Email: fleurvlaming@live.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken:

INTERIEUR & LIFESTYLE verwerkt persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Voor- en achternaam als je reageert op een blogpost
E-mailadres: als je reageert op een blogpost
Website (optioneel): als je reageert op een blogpost
IP-adres via Google Analytics
Locatiegegevens via Google Analytics
Gegevens over jouw activiteiten op onze website
Internetbrowser en apparaat type via Google Analytics analyseren
de in opdracht gemaakte foto’s

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken?

INTERIEUR & LIFESTYLE verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Geautomatiseerde besluitvorming

INTERIEUR & LIFESTYLE neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde systemen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

INTERIEUR & LIFESTYLE bewaart je persoonlijke gegevens niet langer dan strikt nodig is om doelen te realiseren waarvoor je gegevens verzameld worden, bijvoorbeeld om bezoekersaantallen vast te stellen.

  1. Google: met Google Analytics verzamel ik gegevens van gebruikers en de duur hiervan is 26 maanden. Na deze periode verwijderd Google automatisch deze gegevens en kan ik deze niet meer inzien.
  2. Reacties op blogposts: deze reacties blijven voor onbepaalde tijd op mijn blog staan. Bij verzoek tot verwijdering, verwijder ik gegevens. De reacties die ik krijg dragen bij aan de betrokkenheid van mijn lezers. Zoals aangegeven doe ik verder niets met deze gegevens.
  3. Emailgegevens: deze gegevens blijven voor onbepaalde tijd aanwezig in mijn inbox, maar worden goed beschermd. Zo zit er bijvoorbeeld een wachtwoord op mijn account, op mijn PC en verander ik dit wachtwoord om de 3 maanden. Mocht je je willen uitschrijven, stuur dan een email met het verzoek.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

INTERIEUR & LIFESTYLE gebruikt cookies via Google Analytics. Op deze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. INTERIEUR & LIFESTYLE gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruik wordt gemaakt en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Wij maken gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor wij geen voorafgaande toestemming van je nodig hebben voor het gebruik van Google Analytics.

Delen van persoonsgegevens met derden

Doordat INTERIEUR & LIFESTYLE gebruik maakt van Google Analytics worden er persoonlijke gegevens van bezoekers verzameld. Ik deel deze informatie niet met anderen, maar wel via Google Analytics. Om de privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik ‘gegevens delen’ uitgeschakeld.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Eigen gegevens inzien, een vraag stellen of je gegevens verwijderen? Stuur dan een verzoek naar fleurvlaming@live.nl of reageer via mijn website.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

INTERIEUR & LIFESTYLE neemt de bescherming van gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via mijn e-mailadres fleurvlaming@live.nl.

Deze privacyverklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht je toch nog aanleiding zien voor een aanvulling, dan zie ik deze graag tegemoet via het bovengenoemde e-mailadres of laat een reactie achter op mijn blog.

Muiden, 25 mei 2018